Hoe werkt de Stadhouder Methodiek?

 

Een boek over de werkwijze! 

 

Seksueel Misbruik van jongens door mannen!

 

Dit boek gaat over Seksueel Misbruik van Jongens door Mannen [vrouwen]. Ik probeer alles een beetje op een rijtje te zetten, zodat het overzichtelijk wordt.

 

Het doel is, hij die met dit onderwerp te maken krijgt, informatie te verschaffen en dat geldt niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor de familie, vrienden en anderen. Natuurlijk praten we over seksueel misbruik / incest van jongens en over de gevolgen daarvan op korte termijn en lange termijn, maar ook over de juridische weg en het hulpverleningstraject.

 

Ik bespreek de Stadhouder-Methodiek, die door mijzelf voor de stichting is ontwikkeld. Daaraan vooraf zijn tientallen gesprekken aan vooraf gegaan met andere lotgenoten die gemiddeld tussen de 18 en 65 jaar waren. Zij hadden soms jaren nodig om ‘uit de kast te komen’. Zij kwamen erachter dat zwijgen géén optie was en dat alleen praten erover kon helpen. Vanuit die gesprekken is de Stadhouder-Methodiek ontstaan.

 

De Stappen:

 

De algemene stappen: zoals de THEMA's; de familie-lijn; de ontwikkelingslijn; de arbeiderslijn; en de ontspanningslijn. De volgende stap gaat over het seksueel misbruik, zoals de seksuele contacten en de hoeveelheid  daarvan, maar ook over de inhoud van deze contacten; gevoelens, emoties, de angsten en nachtmerries. De gevolgen op korte termijn en lange termijn, de vriendjes en/of vriendinnetjes; seksuele voorlichting, pubertijd en de eerste relatie en het vervolg, maar ook of er een leven is ná seksueel misbruik. Aan het eind komen de THEMA's weer terug.

In 2018 is dit boek te koop tegen een redelijke prijs, € 9,99 dat dan een donatie is aan de stichting SAS2000.