De volgende stap van de Stadhouder Methodiek:

 

 

 Is er leven ná seksueel misbruik? 

 

Is Er Een Leven Na Seksueel Misbruik/Incest: de gevolgen op korte en lange termijn

 

 

De volgende stap is Is Er Een Leven Na Seksueel Misbruik/Incest: de gevolgen op korte en lange termijn en dat gaat over de periode ná het stoppen van het seksueel misbruik. Hoe is jouw leven verder gegaan en heeft dat zich kunnen ontwikkelen of ben je in een neerdalende spiraal terecht gekomen. Heb je een leven kunnen opbouwen of ben je blijven hangen in het verleden. Wat is er met je leven gebeurd en wat heb je gedaan om dat leven te kunnen en willen leiden?

Vervolg van deze stap:

 

 

Welke vragen en hoeveel vragen                                                             zaten er in jouw hoofd?

 

Ø   Dan komen ene voor een de vragen in je hoofd, of in je dromen en je weet niet wat je er mee kan doen. Vragen zoals wat is er met jou gebeurd nadat het seksueel misbruik gestopt was? En hoe waren de eerste dagen, weken en/of maanden, toen je ineens NIET meer seksueel werd misbruikt, je was ineens NIET meer belangrijk voor die ander?

Maar je was waarschijnlijk nog jong en je moest dagelijks naar school en nou ging je na school niet meer naar die ander, want jij was aan de kant gezet; niet meer belangrijk.

 

 Wat hebben deze ervaringen met jou gedaan? Hoe heb je kunnen slapen, zonder die nachtmerries en hoe heb je die kunnen overleven? Heb jij er toen met iemand over kunnen praten of heb jij de keus gemaakt die bijna alle jongens gemaakt hebben: ZWIJGEN ZWIJGEN en nog eens ZWIJGEN!!!!!!

Heb jij je school wel kunnen afmaken? Ben jij doorgegaan naar vervolgend onderwijs of misschien zelfs naar de universiteit of ben je van school afgegaan en ben je maar gaan werk? Maar op je werk moet je samenwerken met andere mannen, hoe is jou dat vergaan? Hoe lang heb jij het volgehouden bij jouw eerste baas en toch maar blijven: ZWIJGEN ZWIJGEN en nog eens ZWIJGEN!!!!!! Een tweede baan, een derde baan en misschien nog wel veel meer banen en toch maar blijven: ZWIJGEN ZWIJGEN en nog eens ZWIJGEN!!!!!!

Misschien ben uiteindelijk zonder werk komen te zitten omdat je van binnen nog steeds in de knoop zat, en dat je thuis alleen zit zonder relatie, want hoe moet jij nou een relatie beginnen? Maar heb je dan een relatie, hoe hou je het vol met: ZWIJGEN ZWIJGEN en nog eens ZWIJGEN!!!!!! en haar ook niets vertellen. Gaat dit niet ten kosten van je huwelijk en moet je gaan scheiden, waardoor je weer alleen achter blijft en toch maar blijven: ZWIJGEN ZWIJGEN en nog eens ZWIJGEN!!!!!!

 

Ø   Jouw ‘eigen’ leven na het seksueel misbruik:

 

 Wat zou je moeten doen nadat het seksueel misbruik stopte? Zoek iemand die je wel vertrouwd, een familielid, een vriend, een buurman, een meester, een collega of een politieagent. Je kan ook gewoon naar een hulpverleningsinstelling gaan, zoals SAS2000 of bureau Slachtofferhulp.

Heb jij direct hulp gezocht; zo nee: hoe lang heb jij daar mee gewacht? Ikzelf heb 34 jaar gewacht en toen moest ik instorten, omdat mijn kind hetzelfde had meegemaakt op zijn 13e jaar als ik, alleen was de dader een familielid. Dan zijn die 34 jaar plots verdwenen en was het weer gisteren voor mij.

Dus er is een leven ná seksueel misbruik, doch alleen als jij direct stopt met: ZWIJGEN ZWIJGEN en nog eens ZWIJGEN!!!!!! en gelijk actie onderneemt, want je hebt maar 15 jaar, na je 18e levensjaar, om de dader gestraft te krijgen en gerechtigheid te krijgen voor wat hij jouw heeft aangedaan.