Hi, ik ben Jos en ik ben seksueel misbruikt door meerdere daders.

 

Het gebeurde de eerste keer in 1963, ik was die middag thuis, misschien gewoon een woensdagmiddag. Mijn moeder was niet thuis, ik drie broers en één zus, maar deze zaten in een internaat. Zo ik was dus alleen thuis toen de bel ging. Ik deed open en daar stond een jonge man van 180 cm lang, slank en een goede vriend van de familie. HIJ kwam binnen en liep naar de woonkamer toe. Daar ging HIJ zitten en ik naam plaats op de bank. We praten wat over van alles en nog wat: "Is je moeder niet thuis?"vroeg HIJ en ik zei dat ik helemaal alleen was en toen stond HIJ op en kwam naast mij zitten op de bank en het gesprek kreeg ineens een héél andere wending.

Later stond HIJ op en nam mij bij de hand en we liepen naar de uitbouwen, waar in de eerste uitbouw mijn broer Koos en Joop sliepen en in de tweede uitbouw sliepen mijn broer Ton en ik. Ik ging op het bed van Koos zitten en bleef bij het raam staan, want HIJ  sloot de gordijnen. Toen begon HIJ  zich uit te kleden en zei tegen mij dat ik dat ook maar moest doen. Ik werd voor de eerste keer seksueel misbruikt door die enge, lange man, Jan S.

 

Daarna stortte mijn wereld in. Ik vertelde natuurlijk niets aan mijn moeder: Horen Zien & Zwijgen [zie plaatje], had HIJ mij meerdere malen in mijn oor gefluisterd, maar vertrouwen was weg, kindzijn was weg, spontaniteit was weg, mijn lichaam was vies, ik was bang voor andere jongens/mannen en dan zit je op een school met ALLEEN maar jongens. Dus ook de school stortte in voor mij en ik werd in voorjaar 1965 weggestuurd. Gevolgen van dit alles was dat ik eind augustus 1965 naar een internaat werd gebracht door mijn moeder en dat ik de komende drie jaar alleen maar jongens en mannen in zwarte jurken om mij heen had.

 

In het voorjaar van 1966 was een van de jongens van de afdeling naast mij zitten en pakte mijn hand beet en stopte die in ZIJN broekzak. In de broekzak zat een gat en ik kon zijn piemel voelen en die was behoorlijk hard. HIJ bewoog mijn hand op en neer totdat HIJ klaarkwam. En zo begon het hele gedoe weer opnieuw. Maar daar bleef het niet bij want Charles zat in mijn afdeling, zat aan mijn tafel en sliep in dezelfde slaapzaal en ging ook mee naar dezelfde klassen. In diezelfde afdeling zat ook Wim en ook die zat dus in mijn klas en die overviel mij, tijdens de ochtendpauze, in een toilet en greep mij bij de keel. Zijn broek stond al open voor ik er erg in had en HIJ was begonnen mijn broek ook los te knopen. HIJ zei zachtjes in mijn oor dat ik vooral héél erg stil moet zijn en ik werd verkracht in de toilet tijdens schooltijd. 

 

Ik had nog 30 maanden voor mij en ik wist dat ik nu in de hel was beland.

 

Hieronder staat de video die door mijn zoon P. van mij heeft gemaakt rondom het internaat: Huize St. Joseph in Cadier & Keer, Limburg.