Het verhaal van:

Our Story                           Mijn verhaal

Het verhaal van William:

 

Ik ben seksueel misbruikt op mijn 11e tot mijn 20e jaar. Dit gebeurde door een pedofiel. Hij heeft foto’s gemaakt in pornografische houdingen; gechanteerd en met meerdere jongens gedaan. Op 31-jarigere leeftijd gehuwd en hebt het mijn vrouw in de verkeringstijd al verteld dat ik seksueel misbruikt bent geweest. Nu wordt ik er vreselijk aan herinnerd; zie beelden van vroeger en heb nachtmerries. Ik ben verward over mijn seksuele identiteit en heb schuldgevoelens naar de ouders toe. Thans ben ik reeds in gesprek met een psycholoog in kerkelijke kring. 

Deze begon in 1960, toen werd ik geboren. Ik liep met een buurtvriend op straat in Groningen. Oud papier ophalen. Studentachtig type had ook papier en sprak. Oud papier ophalen en woonde bij ons in de buurt. Ik passeerde langs zijn huis. Hij legde contact door te tikken en zo. Pedoseksueel Hans was deze man. Er kwamen meer jongens over de vloer. Er was een aangenaam sfeertje en organiseerde feestjes. Zeer amicaal. Hij toonde seksuele nijgingen naar andere jongens. Hij zat aan zijn geslachtsdelen.

 

Wat deden die andere jongens op dat moment?

Hij masturbeerde zichzelf. Ik heb meegedaan omdat ik een naïef kind, geen kennis van seksualiteit, wordt gemanipuleerd, in een dwangsituatie. Ik voel mij emotioneel schuldig. Dat ik meegedaan heb; ik had een angstig gevoel; onmacht tegen student Hans [23]. Hij had veel kennis, geraffineerd, spreekvaardigheid. Later is Hans met mij begonnen en vroeg mij om voor de camera te poseren. Hij maakte toen foto's.  foto's in de serie van Seventeen. In zijn studentenkamer hingen foto's van blote jongens. Daarna had ik ineens spijt. Ik kreeg er ƒ 25,00 voor maar ik voelde mij gechanteerd.

Heb jij nog meer van hem gehad?

Daarna moest ik eens keer met een zweepje op zijn reet slaan. Naast zijn vriendschappelijke houdingen, had hij een smerige houding. Hij stuurde de relatie. We hadden gesprekjes, keken tv n draaide platen, maar dan kreeg hij het weer op z'n heupen. Hij deed dat dan met foto's. Ik was niet bloot. Hij heeft mij wel eens aangeraakt. Ik heb hem wel eens moeten aftrekken. 1e moeilijk en de 2e keer ook, maar dan. Ik vond het vies, smerig en angstig gevoel. Met de mond kon hij scherp en gemeen. Hij kon mij vernederen: 'ik wil je nooit meer zien'. Hij ging stalken en hij belde zelfs mijn ouders op en vroeg waar ik bleef. Ik vond dat hij veel wist en ik keek tegen hem op. Ik ging waarschijnlijk naar hem toe. Het was een gezellige club met jongens. Ik had dus 9 jaar een relatie met hem. Wij hadden een verward gevoel en identiteitscrisis. Aantal keren per week met altijd een gezellige club jongens. Altijd begin van de avond; eerst praten en Top Pop kijken. Na tienen ging ik naar huis, terwijl anderen nog na bleven. Het stopte omdat ik er zelf een punt er achter zette. Ik werd at bewuste. Wat wil ik nu met hem. Niets. De verhouding was doodgebloed. Maar de nieuwsgierigheid en eenzaamheid bleef. Ik heb die andere jongens nooit meer gesproken en gezocht.

Dan ben je twintig. Dan stopt het. Er gebeurt een aantal jaren niets. Ik begon TV te kijken. Concentreren op je werk [timmerman] veel studeren. Ik was een eenzaam mens. Ik was seksueel misbruikt. Er was misbruik gemaakt van mijn integriteit, pubertijd. Ik begon niet met collega's omgaan, concentratie was weg. Wantrouwig tegen medemens. Ik heb er een eigen bedrijf mee kunnen oprichten.